“Vennad” K.Kangur

“Elasid kord kaks venda. Kõik kolm olid kolumatstimbulimbu3id. Nad kolasid ringi ja matsid kolu. Neljas vend käis neil neljakäpakil taga. Viies vend ei viitsinud käia. Viies vend istus viilkatusel ja vilistas. Ta oli nimelt vilistlane. Kuuendat venda ei kutsutudki kaasa. Sest kuues vend oli kuulus kuutõrvaja. Ta tõrvas parajasti septembrikuud. Ja äkki oligi sügis. Seitsmes vend, see seenemikk, seikles ja sabistas juba suures seenekorvis.”

Raamatust Timbu-Limbu ja kaval kääbus – esimene lugu on muidugi Timbu-Limbust ja lumemöldritest, edasi lühemad palad, muuhulgas eeltoodu. 🙂 Minu lapsepõlveaegsete Timbu-Limbude kaanepildid olid järgmised:

timbulimbu1timbulimbu2

Rubriigid: raamat, sildid: , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 Responses to “Vennad” K.Kangur

  1. ritsik ütles:

    Ah et Viive Noor on illustraator, tundub nii ilus. Mul oli Timbu-Limbu “futuversioon” see all paremal 🙂
    Hämmastav, kuidas illustratsioonid võivad raamatuostul mõjutada, lasteraamatute puhul vähemalt. Täiskasvanute raamatuid kahjuks tänapäeval enam ei illustreeritagi. Vanasti.. näiteks 15aastase kapteni pilte imetlesin ja 20 ljööd vee all jne. Aga need olid vist ka rohkem lasteraamatud?

  2. sehkendaja ütles:

    Mina nii kadestasin, et mu tädil oli see vasakpoolne, meil ainult parempoolne. See Timbu-Limbu oli nii õudne! Uus on ka tore. Kadri-Kasuema vanema versiooni pildid olid ka väga ilusad.

Lisa kommentaar